Slika

Želimo Vam dobrodošlicu na službenu web stranicu Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona.

 

Osim transparentnosti i objektivnosti u informisanju javnosti, na web stranici možete pronaći i informacije o nadležnostima Ministarstva, organizacionoj strukturi, kao i aktuelnosti koje se vežu za resorno Ministarstvo.

 

Svjesni činjece da radimo sa najosjetljivijim kategorijama našeg stanovništa, spremni smo za uključenje svih relevantnih aktera, kako iz Vladinog tako i iz nevladinog sektora, kako bismo zajedničkom energijom, trudom i neizostavnom ljubavlju prema poslu i empatijom prema korisnicima napravili pozitivne iskorake.

 

Tražeći balans između opravdanih zahtjeva naših korisnika i mogućnosti koje ima Tuzlanski kanton osnovna intencija će nam biti pravedno raspoređivanje Javnih prihoda. Tuzlanski Kanton je u nekoliko posljednjih godina pokazao i dokazao spremnost za pozitivne iskorake kada je u pitanju usmjeravanje prihoda za potrebe socijalne zaštite, ali i potreba povratnika. Zajedno sa Službom za zapošljavanje Tuzlanskoig kantona nastojimo unaprijediti i sektor rada, odnosno zapošljavanja, a što će nam biti jedan od prioriteta u tekućoj godini, ali i u budućnosti općenito.

 

Trudeći se da jačamo kapacitete koje imamo, u kadrovskom ali i svakom drugom pogledu nastojat ćemo da i u budućnosti budemo na usluzi našim građanima, onako kako to oni i zaslužuju.

 

S poštovanjem,

 

Fadil Alić, ministar

0 0